bg
Illugin ValerijKovács Tamás Vilmos

Korognai János
Tekintse meg a nagy képet


Korognai JánosKorognai János festőművészről lentebb olvashat. Általunk kínált alkotásait ide kattitnva tekintheti meg.

 

1950-ben született a magyarországi Mosonszentpéteren. Művészi pályáját Tallós Prohászka István festőművész és Lakatos József festőművész indított el.

 

A középiskola elvégzése után tanulmányait a Budapesti Dekoratőrképző Iskolában folytattam. Tanárai voltak Dr. Dombi József művészettörténész, Baticz Levente festőművész és Czétényi Vilmos grafikusművész.

 

Nyarait a Képzőművészeti Főiskola nyári alkotótelepén a Zebegényi Szőnyi István Művészeti Szabadiskola kurzusain töltötte. Itt Hincz Gyula, Dr. Végvári Lajos művészettörténész és Máger Ágnes grafikusművész segítette szakmai fejlődését. Kétszer oklevéllel jutalmazták műveit. A zebegényi Szőnyi István Baráti Kör felvette tagjai sorába. Több éven keresztül részt vett a Mártélyi Művészeti Szabadiskola mukájában is. Itt is oklevéllel díjazták alkotásaimat.

1980-ban a pécsi Tanárképző Főiskolán diplomázott rajz - földrajz szakon.

Rendszeresen részt vett megyei és országos pályázatokon. Többször díjazták alkotásait.

Képei megtalálhatók hazai galériákban és eljutottak Európa más országaiba a Távol Keletre és az Egyesült Államokba is.

Tagja a Landscape Artists International-LAI-Group-nak, az Egyetemes Magyar Képzőművészeti Egyesületnek és a New Yorker SOHO and CHELSEA Artistic Communities művészeti társaságoknak. 2005 áprilisában bemutató cikk jelent meg róla a New York-i ArtisSpectrum Művészeti Magazinban. Nevem szerepel a Nemzetközi Művészeti Szakszótárban.

bg